• Racing Bazár

  Racing Bazár


  http://racing-bazar.hu

  Racing Bazár

  A Racing Bazár magyarország piacvezető autóalkatrész-apróhirdető weboldala, napi 40-50.000 egyedi látogatóval.
  Az egyszerű, letisztult, jól áttekinthető felület révén látogatóink gyorsan kiismerik rajta magukat, nem kell időt tölteni az oldal megtanulásával.
  A háttérben azonban annál összetettebb megoldások gondoskodnak az érdeklődők és hirdetők igényeinek a kiszolgálásáról, ilyenek például fejlett keresési megoldások.
  Az adatbázis architektúra kezdetben Microsoft SQL Server, illetv az annak részét képező FTS keresőmotorra épült, ám a hatékonyság érdekében jelenleg már MongoDb végzi az addattárolást, és az Apache SolR indexelő-szerver felelős a keresésért, ezáltal könnyedén tudjuk a szolgáltatást elosztott, redundás környezetben működtetni, illetve az olyan összetett feladatok sem igényelnek extrém volumenű fejlesztést, mint a faceted keresés, vagy akár magyar nyelvű szöveg feldolgozása.
  A weboldalhoz olyan keretrendszert dolgoztunk ki, amely segítségével rendkívül gyorsan el tudjuk készíten az oldal mutációit, erre példák a külföldi változatok (racingbazar.de, racingbazar.ro), vagy például más hazai piacra szánt vertikális apróhirdetőportálok, például a szerszampiac.hu

 • SimpleAdserver

  SimpleAdserver


  http://simpleadserver.net

  SimpleAdserver

  A SimpleAdserver egy nemzetközi piacra készült felhő-alapú hirdetéskiszolgáló szolgáltatás, jelenleg Beta állapotban.
  A projekt úgy született, hogy a nagy forgalmú oldalainkhoz nem találtunk olyan adserver szolgáltatást vagy terméket, amely minden szempontból megfelelt volna igényeinknek, így végül magunk fejlesztettünk ki egyet, amelyben a versenytársak hiányosságaira igyekeztünk megoldást találni.

  Mivel a szolgáltatás jellegéből adódóan komoly szerverhátteret igényel, az architektúrát teljes egészében a Windows Azure platformra terveztük, így a rugalmassága, teherbírása masszívan skálázható.

  A szolgáltatásról, újszerű lehetőségeiről az oldalon található további információ.

 • Nincsmail

  Nincsmail


  http://nincsmail.hu

  Nincsmail

  A nincsmail.hu egy anonim levelezőrendszer, célja egy meglévő felhasználói igény kielégítése.

  A nincsmail domain névből, így az ebből képzett email címből egyértelműen kiderül a szolgáltatás jellege,  vagyis a nincsmail felhasználója felvállalja, hogy nem kívánja megadni a valódi email címét, ezáltal tiszta helyzetet teremt, ellentétben 'rendes' email szolgáltatások segítségével ugyanebből a célból regisztrált email címek esetében.

  Természetesen, a rendszerben komoly korlátok gondoskodnak a visszaélések megakadályozásáról.

  A nincsmail.hu számunkra egy nonprofit mellékprojekt, azonban egyszerű felülete és nagy terhelésnek kitett belső motorja miatt rendszeresen szoktuk új technológiak tesztelésére használni. Ez a projekt volt az első éles bevetése olyanoknak, mint például az Asp.Net MVC, vagy a MongoDb.